Spikkl voor WooCommerce

2020-04-10 - 2 minuten

Bij de start van Spikkl waren er drie kant-en-klare software modules beschikbaar om de Spikkl API te gebruiken bij je project. Vandaag hebben we een nieuwe module toegevoegd: de WooCommerce Plugin.

1

Tot nu toe konden alleen developers de modules integreren bij projecten, maar nu is de Spikkl API ook makkelijk toegankelijk voor WooCommerce webshop gebruikers.

De Spikkl Adresvalidatie plugin laat je adresvalidatie toevoegen aan het afreken process voor Nederlandse klanten zonder dat je daar ook maar enige software kennis voor nodig hebt. Je kan de plugin downloaden via de Spikkl Modules pagina, net als de andere modules, of via Github

Over enkele dagen komt de Spikkl Adresvalidatie plugin ook beschikbaar in de Wordpress Plugin repository en is dan meteen beschikbaar in je Wordpress installatie.

Instellingen pagina WooCommerce plugin

Instellingen pagina WooCommerce plugin

Eenmaal de plugin geïnstalleerd en geactiveerd, zijn de instellingen beschikbaar via de Adresvalidatie in het Instellingen paneel. Om adresvalidatie te gebruiken is enkel de API key benodigd. Zodra de plugin aanstaat en de API key is toegevoegd, verandert de plugin de volgorde van de velden tijdens het afrekenproces zodat de postcode, het huisnummer en de huisnummer toevoeging onder de landselectie staan. De rest van de velden wordt automatisch aangevuld nadat de bovenstaande velden zijn ingevuld.

Wanneer een gebruiker het land van herkomst wijzigt, wijzigen de velden terug naar de oorspronkelijke volgorde.

De Spikkl Adresvalidatie plugin voorkomt foutieve invoer tijdens het afrekenproces en klanten hebben de in te vullen velden sneller ingevuld, dit komt de conversie ten goede.

We hopen dat de WooCommerce plugin jou ook helpt bij het verbeteren van de conversie in je webshop. Heb je vragen, aanvullingen of opmerkingen over deze post of de plugin? Of heb je wat hulp nodig bij de installatie, laat het weten via ondersteuning.