En toen was er: Spikkl

2020-03-27 - 2 minuten

Het heeft lang geduurd voordat Spikkl tot leven kwam, misschien wel te lang. Maar toch is het moment daar dat ik vol trots kan zeggen: mijn eerste online service staat online en het werkt (niet geheel onbelangrijk).

1

Vele maanden terug popte mij het idee op dat een service als Spikkl bijzonder handig zou zijn voor de vele webshops en applicaties die veel gebruik maken van adresgegevens van hun klanten. Dit idee werd mede ingegeven door het gebruik van een externe postcode API door een van mijn toenmalige klanten: een online platform voor het vinden van huurwoningen. Dat kan ik ook, dacht ik, en zie hier de geestelijke geboorte van Spikkl.

Maar van idee tot uitwerking zit veel tijd, veel gedachte experimenten, veel regels code, veel nadenken, veel verschillende technieken proberen, en vooral veel fouten maken (zodat jullie daar nu geen last meer van hebben). Begin februari heb ik verschillende servers opgestart en de code van Spikkl online gezet in beta (software wat al wel functioneel is, maar nog niet stabiel genoeg). En nu, bijna twee maanden later kan ik met genoeg vertrouwen zeggen, Spikkl is online en toegankelijk voor iedereen.

Spikkl is een online service die een postcode-huisnummer combinatie of co├Ârdinaat omzet naar een adres met alle daarbij horende waarden, onder andere: provincie, woonplaats, gemeente en co├Ârdinaat. De API is bijzonder nuttig voor applicaties waarbij een correct adres cruciaal is, denk aan webshop die de producten moeten versturen naar een valide adres of webapplicaties die een locatie markeren op een kaart.

Ik hoop dat iedereen die zich registreert en gebruik gaat maken van de API, net zo enthousiast is als ik. Maar zijn er dingen die niet naar behoren werken, die je graag anders zou zien, of die een must zijn om toe te voegen, laat het dan vooral weten. Neem de moeite om een berichtje te sturen, want alleen zo kan Spikkl verder groeien naar een prachtig en nuttig product!